Autorskie menu Villatoro przepełnione jest unikalnymi kompozycjami pomysłu naszego szefa kuchni – Wiktora Witana.


M

MENU

Harmonia unikalnych smaków

Nasza kuchnia to starannie przygotowane steki z dojrzewającej wołowiny, świeże owoce morza, wybrane sery i wędliny, a także wyjątkowa włoska pizza. Wszystkie dania tworzymy z dbałością o jakość składników i bogactwo smaków, aby każde spotkanie przy stole było wyjątkowe.

S

Wołowina sezonowana na sucho

Niepowtarzalny smak dojrzewającego mięsa

Nasze steki dojrzewają w wyjątkowy sposób, który nadaje im szlachetność i intensywny smak. Jeśli lubisz wyszukane smaki, spróbuj antrykotu, T-bone’a lub steków Tomahawk. Dzięki sezonowaniu na sucho, nasze mięsa są niezwykle kruche i pełne głębokiego smaku.

P

Pizza

połączenie tradycji i jakości składników

Nasza włoska pizza i focaccia to połączenie tradycji i jakości składników. Ciasto wyrabiamy ręcznie, aby uzyskać idealną lekkość i chrupkość. Pizzę przygotowujemy z prawdziwymi włoskimi dodatkami – świeżymi pomidorami, oliwą, aromatycznymi ziołami i najlepszymi serami. Focaccia natomiast to idealna przystawka lub przekąska, delikatnie doprawiona oliwą z oliwek i świeżymi ziołami. Smaki, które przeniosą Cię prosto do Włoch!


S

Szef Kuchni

Kreator dobrych smaków Wiktor Witan

Gotowanie jest wielką pasją Wiktora, wokół której skupione jest całe jego życie. Ukończył kierunek International Hospitality Management & Culinary Art na University of Derby w Wielkiej Brytanii, a następnie przez lata zdobywał doświadczenie w wielu restauracjach w krajach takich jak Dania, Hiszpania czy Anglia, których poziom potwierdzają „gwiazdki” prestiżowego przewodnika Michelin oraz opinie krytyków kulinarnych. Odważnie sięga po unikalne połączenia smaków kierując się zasadą, że każdy dzień w kuchni jest nauką, która wymaga otwartości oraz twórczego myślenia. Wiktor ceni i pielęgnuje relacje w zespole, w którym pracuje wierząc, że harmonijna współpraca na kuchni owocuje spektakularnym efektem na talerzu.

Biblioteka win

w zbiorach przeszło 80 pozycji

Chateau Petite Verdines Sauternes

150 zł

Adega Azueira Aldeia Saloia Branco

95 zł

Yarden Sauvignon Blanc

120 zł

Yarden Blanc de Blancs Sparkling

180 zł

Anselmann Grauburgunder Classic

110 zł

Clos de Los Siete

150 zł

Hedonist Tempranililo

140 zł

Perriere Jouet Belle Epoque Champagne

700 zł

Perriere Jouet Grand Brut Champagne

300 zł

Sale restauracyjne i bankietowe

SALA BALOWA

536 m2
25 stol.
200 os.
szczegóły

BAR

m2
4 stol.
24 os.
szczegóły

ORANŻERIA

63 m2
4 stol.
20 os.
szczegóły

SALA PIANO

38 m2
5 stol.
23 os.
szczegóły

SALA PREMIER

36 m2
5 stol.
20 os.
szczegóły

SALA WITRAŻOWA

20 m2
4 stol.
16 os.
szczegóły

LIVE COOKING

45 m2
4 stol.
15 os.
szczegóły

SALA TARASOWA

37 m2
4 stol.
14 os.
szczegóły

Zapraszamy do kontaktu

Rezerwacja stolika, organizacja imprez i przyjęć